Roberta poseerasi yhtiönsä julkaisemassa pelissä, Softporn Adventure by Chuck Benton, ja myöhemmin kahden lapsensa kanssa pelin Mixed-Up Mother Goosen kansikuvassa. selon les conventions filmographiques. Hän asuu Seattlessa ja Meksikossa aviopuolisonsa Ken Williamsin ja kahden lapsensa kanssa. Petter thotë: "Ajo ishte duke takuar një mik të tij dhe dy muaj pas një datë të dyfishtë, ku ata kishin takuar të dy, Ken e papritur e thërriti atë dhe e ftoi të dilnin bashkë: Roberta nuk ishte shumë e impresionuar me të në fillim, ishte i turpshëm dhe i pasigurt , por njëkohësisht, por edhe shumë herë i ndezur, i kërkoi asaj të qëndronte i qëndrueshëm javën e parë, por duhej pak kohë, por në një moment Roberta papritmas e kuptoi se ishte shumë inteligjent dhe shumë ndryshe nga djemtë e tjerë që kishte. Williams attended North Caddo High School in Vivian, Louisiana. Sierran myynnin (ja lopulta sulkemisen) jälkeen Roberta Williams on pysynyt poissa julkisuudesta ja antaa harvoin haastatteluja menneisyydestään yhtiössä.

Roberta Williams peut désigner : Roberta Williams (1953-), conceptrice de jeu vidéo ; Roberta C. Williams (1954-), actrice canadienne. ", "Leisure Suit Larry 3: Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals", Legendary King's Quest designer Roberta Williams working on Facebook's Odd Manor, https://sq.wikipedia.org/w/index.php?title=Roberta_Williams&oldid=1793068, Creative Commons Attribution/Share-Alike License, Dizajnuese e lojërave Video, Autore e Video Games.

Roberta Williams (lindur më 16 shkurt të vitit 1953) është një dizajner amerikane e lojërave të videove, shkrimtare dhe një bashkë-themeluese e Sierra On-Line (i njohur më vonë si Sierra Entertainment), i cili zhvilloi ndeshjen e parë ndërsa jetonte në Simi Valley të Kalifornisë. Ajo është e martuar me Ken Williams dhe ka dalë në pension nga karriera e saj në vitin 1999. (lindur në vitin 1973) dhe Chris (lindur në vitin 1979).

Titulli i parë Williams ishte Mystery House (1980), loja e parë grafike e aventurës.

Ajo është më e famshme për punën e saj në fushën e lojërave të aventurës grafike me tituj të tillë si Mystery House, King's Quest series dhe Phantasmagoria.

Roberta Williams (s.16. Megjithatë, në një intervistë për vitin 2006, ajo pranoi se loja e preferuar e saj, ajo e krijuar, ishte Fantazmagoria dhe jo kërkimi i Mbretit: "Po të marr vetëm një lojë, do të marr Phantasmagoria, pasi unë kënaqesha duke punuar në mënyrë të pafund dhe ishte shumë sfiduese dhe unë dua që të sfidohem!) Sekuenca e fundit e Leisure Suit Larry 3 e karakterizon atë si një karakter në lojë. [7] Megjithëse Sierra u shit në vitin 1996, kreditë e prodhimit Williams datojnë në vitin 1999, kur ajo u tërhoq nga Sierra On-Line. High school career. Robert Lee Williams III (born October 17, 1997) is an American professional basketball player for the Boston Celtics of the National Basketball Association (NBA). Hän asuu Seattlessa ja Meksikossa aviopuolisonsa Ken Williamsin ja kahden lapsensa kanssa. Megjithatë, në zemrën time, gjithmonë do ta dua seriën e Mbretit të Kërkimit dhe, sidomos, kërkimin e Mbretit, pasi që ishte loja që vërtet 'bëri' Sierra On-Line '[11], Si një fëmijë i ndrojtur Roberta ishte e njohur të kishte një imagjinatë të egër ndryshe nga shumica e fëmijëve, ajo do të bënte histori të hollësishme, të cilat ajo i quajti "filma" të saj dhe i përdorte për të argëtuar familjen e saj. [9], Që nga dalja në pension në vitin 1999 (deklaruar në atë kohë për të qenë "sabbatical"[10]), ajo ka qëndruar larg syrit publik dhe rrallë jep intervista për të folur për të kaluarën e saj me Sierra On-Line.

Williamsin ensimmäinen käsikirjoittama peli on Mystery House julkaistiin vuonna 1980 Apple II:lle.

Të gjitha materialet që gjenden në këtë faqë janë të mbrojtura nga. [13] Ata kanë dy fëmijë, D.J. Adventure Gamers: Roberta Williams Interview, The Pioneer of Graphic Adventure Games Was a Woman, https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Roberta_Williams&oldid=18752366, Small-elementtiä käyttämättömät tarkenteelliset tietolaatikot, Wikipedia-artikkelit SNAC-ID-tunnisteilla, Wikipedia-artikkelit WorldCat-VIAF -tunnisteilla. Roberta esiintyy myös animoituna hahmona pelissä Leisure Suit Larry 3. Roberta C. Williams est une actrice, scénariste et réalisatrice canadienne née le 13 février 1954. Roberta Williams käsikirjoitti ja suunnitteli useita Sierran suosituimpia pelejä kuten King’s Quest -pelisarjan, The Colonel’s Bequest ja Phantasmagoria -pelit. La dernière modification de cette page a été faite le 1 novembre 2020 à 22:14. Roberta Williams er bandarískur tölvuleikjahönnuður og annar stofnandi fyrirtækisins Sierra Entertainment en hún stofnaði fyrirtækið ásamt eiginmanni sínum Ken undir heitinu On-Line Systems. Në vitet 1980 dhe 1990, Roberta dhe burri i saj, Ken Williams, ishin figura drejtuese në zhvillimin e lojërave të aventurës grafike.

5] Fantazmagoria shfaqte skena ekstreme dhe skena përdhunuese. [8] Roberta paraqiti për mbulesën e lojës Adventure Softporn nga Chuck Benton, botuar nga On-line Systems. Sivua on viimeksi muutettu 25. helmikuuta 2020 kello 01.53. Roberta C. Williams est une actrice, scénariste et réalisatrice canadienne née le 13 février 1954. modifier - modifier le code - modifier Wikidata, Dernière modification le 1 novembre 2020, à 22:14, https://fr.wikipedia.org/w/index.php?title=Roberta_C._Williams&oldid=176146969, licence Creative Commons attribution, partage dans les mêmes conditions, comment citer les auteurs et mentionner la licence. Në biografinë e Petter Holmberg ai ndan historinë e çiftit rreth asaj se si u takuan Roberta dhe Ken. Roberta Williams (lindur më 16 shkurt të vitit 1953) është një dizajner amerikane e lojërave të videove, shkrimtare dhe një bashkë-themeluese e Sierra On-Line (i njohur më vonë si Sierra Entertainment), i cili zhvilloi ndeshjen e parë ndërsa jetonte në Simi Valley të Kalifornisë.